Hoeveel water verbruikt een toilet gemiddeld?

Ieder van ons spoelt ongeveer vijf keer per dag een toilet door. Als u weet dat de nationale gemiddelde kosten van water 2 cent per bijna 3800 liter bedragen, kun je je afvragen waar het probleem was. Wat als ik je zou vertellen dat de Europeanen elk jaar meer dan 5 miljard euro verspillen aan het doorspoelen van hun toiletten?

Het klinkt nu belangrijker, toch? Het lijkt erop dat het de hoogste tijd is om het spoelvolume te bepalen en te gaan controleren hoeveel water we verspillen bij het doorspoelen van het toilet. Op die manier kunnen we het onredelijke verbruik van drinkwater verminderen. Hoeveel je jaarlijks verbruikt, hangt voornamelijk af van het type toilet in je huis. Laten we kijken.

De oude toiletten

Alle toiletten die vóór en tijdens de jaren 80 zijn vervaardigd, behoren tot de categorie oude toiletten. Deze die vóór dat decennium zijn gemaakt, verbruiken 19 – 26,5 liter per spoeling. Kun je je voorstellen dat sommige ouderen meer dan een enorme 30 liter nodig hebben voor slechts één spoeling? Modellen uit de jaren 80 gebruiken ongeveer 13 liter per spoeling van het toilet.

Als je weet dat we onze toiletten gemiddeld vijf keer per dag doorspoelen, kun je snel berekenen hoeveel water ieder van ons elke dag verspilt. Om nog maar te zwijgen van het feit dat we die verspilling moeten betalen. Kort gezegd, als je huis een typisch Europees huis van voor de jaren 90 neemt, heb je waarschijnlijk nog steeds een inefficiënt toilet in je badkamer. Het spoelt de kom grondig door, maar verspilt teveel water zonder geldige reden.

Low-Flush Toiletten

Gelukkig hebben de meeste fabrikanten het belang ingezien van waterbesparing. Als gevolg hiervan gebruikt elk gemiddeld Europees standaardtoilet dat sinds 1994 wordt vervaardigd minder dan 6 liter water per spoeling. Toen ze voor het eerst verschenen, klaagden veel gebruikers over hun lage doorspoelmogelijkheden. Na verloop van tijd zijn ze efficiënter geworden als oudere modellen, maar zonder onnodig veel water te verspillen.

Houdt er rekening mee dat een toilet dagelijks bijna een derde van de waterbehoefte van je huishouden uitgeeft. Dat betekent dat je enkele duizenden liters water en veel geld per jaar kunt besparen door over te schakelen naar een toilet met lage spoeling. Tegenwoordig hebben we een wet. Die schrijft voor dat elk toilet dat na 1994 in de EU wordt gemaakt, niet meer dan 6 liter water per spoeling mag gebruiken. Het doel is om de efficiëntie van het watergebruik landelijk te verbeteren. Bovendien heeft deze wet eindelijk de staatsnormen gecoördineerd. Als gevolg van deze wet zijn er ultralage toiletten op de markt gekomen.

Hoogrendementtoiletten (HRT)

Deze moderne toiletten gebruiken ongeveer 4,9 liter water per spoeling. Als je dit specifieke model koopt, heeft je gezin van vier personen minder dan 34.100 liter per jaar nodig om het toilet door te spoelen. Goed werk

Hoeveel water verbruikt een lekkend toilet?

De trieste waarheid is dat ongeveer een op de vijf toiletten lekt. Als je weet dat de waterkosten de afgelopen tien jaar met 200% zijn gestegen, is het de moeite waard om je toilet te controleren. Als een toilet correct werkt, verbruikt hij meer dan 27% van je gemiddelde waterverbruik per dag. Wanneer het begint te lekken, kun je rekenen op duizenden verloren liters water per maand.