Gemiddeld verbruik gas

Gemiddeld verbruik van gas

Het gemiddeld verbruik van gas van de Nederlandse gezinnen is de laatste tien jaar gedaald. Dit komt waarschijnlijk omdat we ons allemaal bewust zijn dat het leven duurder wordt en we overal een beetje proberen te besparen. Het gemiddeld verbruik van gas (nu +/- 1800m³) wordt opgevolgd door verschillende instanties zodat u zelf op internet kan vinden of u boven of onder het gemiddeld verbruik van gas zit.

Om het gemiddeld verbruik van gas te kunnen vaststellen, moet er rekening gehouden worden met volgende dingen:

  • woningtype: het is normaal u in een flat minder verbruikt dan in een vrijstaande woning. Dit komt door het feit dat een flat ingesloten is waardoor de warmte beter binnen blijft dan bij een vrijstaande woning.
  • aantal bewoners: als u alleen woont, is uw gemiddeld verbruik van gas natuurlijk lager dan een gezin met 2 of meer kinderen.
  • leeftijd van de bewoners: als er oudere mensen of zieken wonen, wordt er meer verbruikt omdat u de verwarming meer en langer laat werken en misschien de temperatuur nog een paar graden hoger zet. Als u verdere vragen heeft, kan u steeds contact op nemen met uw leverancier.