Gemiddeld verbruik gas

Gemiddeld verbruik van gas

Het gemiddeld verbruik van gas van de Nederlandse gezinnen is de laatste tien jaar gedaald. Dit komt waarschijnlijk omdat we ons allemaal bewust zijn dat het leven duurder wordt en we overal een beetje proberen te besparen. Het gemiddeld verbruik van gas (nu +/- 1800m³) wordt opgevolgd door verschillende instanties zodat u zelf op internet kan vinden of u boven of onder het gemiddeld verbruik van gas zit.

Gemiddeld verbruik gas

Om het gemiddeld verbruik van gas te kunnen vaststellen, moet er rekening gehouden worden met volgende dingen:

  • Woningtype: het is normaal u in een flat minder verbruikt dan in een vrijstaande woning. Dit komt door het feit dat een flat ingesloten is waardoor de warmte beter binnen blijft dan bij een vrijstaande woning. Ook in vrijstaande woningen zijn er echter manieren om slim om te gaan met je verwarming. Wij raden het gebruik van kleinere verwarmers aan in ruimtes die je warm wil houden en niet het hele huis te verwarmen gedurende de hele winterperiode. Hier kan je overigens nog heel wat andere interessante tips lezen.
  • Aantal bewoners: als u alleen woont, is uw gemiddeld verbruik van gas natuurlijk lager dan een gezin met 2 of meer kinderen.
  • Leeftijd van de bewoners: als er oudere mensen of zieken wonen, wordt er meer verbruikt omdat u de verwarming meer en langer laat werken en misschien de temperatuur nog een paar graden hoger zet. Als u verdere vragen heeft, kan u steeds contact op nemen met uw leverancier.